Ніжна риба під овочевим маринадом – детальний рецепт

Ніжна риба - детальний рецепт

Рибні страву – завжди корисні і при правильному приготуванні – смачні. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибку під овочевим маринадом. Вона прекрасно підійде до обіду або вечері, а також в якості закуски на святковий стіл. Рибка залишається смачною навіть в холодному вигляді і обов’язково сподобається вашим близьким.

Необхідні продукти

  • філе риби – 700 гр
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія
  • пшеничне борошно

Для маринаду

  • цибуля – 250 гр
  • морква – 250 гр
  • томатна паста – 100 мл
  • рослинна олія – 50 мл
  • яблучний оцет – 70 мл
  • цукор – 1 ст.л
  • гвоздика – 2 шт
  • сіль, перець за смаком
  • лавровий лист – 2 шт
  • горошини перцю – 5 шт
  • бульйон або вода

Поетапний процес приготування риби

Рибку нарізаємо шматочками, солимо і перчимо до смаку. Обвалюємо її в пшеничній муці і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо з двох сторін до готовності.

У сковороду наливаємо рослинну олію і нагріваємо. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою, кладемо на сковороду обсмажуємо до м’якості.

Очищену моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Додаємо до цибулі і все перемішуємо, тушкуємо до м’якого стану.

До овочів додаємо томатну пасту і перемішуємо. Обсмажуємо кілька хвилин, всипаємо цукор і вливаємо воду. Знову все перемішуємо, кладемо лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Маринад солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Потім вливаємо оцет і все перемішуємо.

Беремо контейнер і кладемо в нього трохи маринаду, зверху викладаємо рибку і знову маринад. Потім ще раз шар рибки і так до тих пір, поки не закінчаться всі продукти. Верхній шар повинен бути з маринаду.
Контейнер накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. А потім подаємо до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: