Запекти філе в духовці і нагодувати всю сім’ю. Звучить прекрасно! Але далеко не кожен знає, як приготувати м’ясо так, щоб воно вийшло ніжним, ароматним і смачним. І сьогодні ми приготуємо ситну страву з свинячого філе з овочами.
Необхідні інгредієнти
Для маринаду:
- 3 столові ложки гірчиці
- 1 столова ложка сушеного чебрецю
- 2 столові ложки солі
- 2 столові ложки паприки
- 1 столова ложка подрібненого перцю
Для м’яса:
- 5 кг свинини (свиняче плече)
- 500 мл бульйону (овочевого)
- 200 мл червоного вина
- 4 цибулини
- 250 г сиру в скибочках
Для гарніру:
- 500 г картоплі
- 100 мл рослинної олії
- 1 столова ложка паприки
- 1 столова ложка солі
- 1 чайна ложка подрібненого часнику
- 1 столова ложка подрібненого розмарину
Ніжна свинина з духовки: як правильно приготувати
Для початку приготуємо маринад: змішуємо гірчицю з приправами, щоб вийшла однорідна паста. А потім гарненько натираємо приправами м’ясо з усіх боків.
Кладемо м’ясо в глибоку термостійку каструльку або гусятницю, заливаємо бульйоном і червоним вином. Нарізаємо 2 цибулини кільцями і кладемо поверх м’яса. Тепер накриваємо все кришкою і залишаємо маринуватися на 2-3 години. Коли м’ясо замаринується, ставимо його в духовку і запікаємо 2.5 години при 160 ° C.
Але це ще не все: дістаємо м’ясо з каструльки і викладаємо на деко, а потім робимо надрізи по всій поверхні. У них вставляємо кільця цибулі і скибочки сиру, після чого знову ставимо м’ясо в духовку – 10 хвилин при 180 ° C в режимі обдування.
До речі, маринад з каструльки не виливати – з нього вийде відмінний соус. Просто розминаємо все в пюре за допомогою занурюваного блендера.
Картоплю ріжемо великими шматочками, посипаємо приправами, поливаємо рослинною олією і, як слід, все перемішуємо. Потім викладаємо картоплю на деко, поливаємо частиною соусу і запікаємо 40 хвилин при 180 ° C в режимі обдування.
Готово! М’ясо з картоплею і соусом вразить усіх своїм ніжним смаком.