Ніжна цибулева підлива для котлет: буде з’їдена дочиста

Думаю, не тільки діти люблять смачні підливи, в які можна вмочувати хлібець.

Підливи можна готувати найрізноманітніші, кому які подобаються: з томатом, зі сметаною, з молоком, з додаванням вина або бульйону. Цибулева підлива для котлет неодмінно сподобається любителям цибулі, само собою. Але і не тільки!

Цибуля в підливі виходить ніжною, вершковою, зовсім не схожою на варену. Спробуйте – і ви будете приємно здивовані! Цибулева підлива підходить не тільки до котлет, її можна подати і до м’яса, і до риби, і до пасти або рису. Для цибулевої підливи можна взяти і ріпчасту, і білу цибулю, і цибулю-шалот. Червона цибуля теж підійде, але з нею підлива буде темною. Вирішувати вам, в будь-якому випадку.

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Цибулева підлива для котлет: як приготувати

На сковороді розтопимо вершкове масло і викладемо дрібно нарізану цибулю.

Пасеруємо цибулю до прозорості – 7-10 хвилин, помішуючи. Намагайтеся не допустити зажарювання цибулі, це може додати гіркоти підливі.

Додамо 1 ст.л. борошна, перемішати.

Поперчити, посолити, додати паприку і мускатний горіх. Ще раз добре перемішати. Додамо приблизно стакан води.

Доведемо підливу до кипіння, постійно помішуючи. Додамо сметану.

Продовжимо готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Ось така апетитна підлива у нас вийшла!

Порада. Рекомендую готувати цибулеву підливу, не відлучаючись. Важливо не допустити підсмажування цибулі на всіх стадіях приготування.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: