Ніжна закуска з баклажанів на стіл або для смачної вечері

Сьогодні хочеться з вами поділитися смачною закускою з баклажанів, яка з’їдається моментально.

У мене в родині баклажани люблять в будь-якому вигляді, тому я часто експериментую з рецептами.

Закуска робиться недовго, а подавати можна як в холодному, так і в гарячому вигляді. В обох випадках дуже смачно.

Можна закускою прикрасити святковий стіл, а можна смачно повечеряти з гарніром.

Для приготування нам знадобиться:

  • 2 баклажана
  • 4 помідори
  • 2 зубчики часнику
  • 200 гр сиру моцарелла або будь-якого іншого
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати баклажани

Баклажани миємо й нарізаємо кружечками. У миску складаємо шар баклажанів, солимо.

Викладаємо зверху другий шар баклажанів – солимо.

Готуємо соус. Часник пропускаємо через часничницю або прес, додаємо перець, наливаємо оливкову олію. Перемішуємо.

На баклажанах нарізаємо ножем сіточку.

Ніжна закуска з баклажанів на стіл або для смачної вечері

Деко змащуємо соняшниковою олією і застеляємо пергаментним папером.

Викладаємо баклажани, змащуємо кожен кружок соусом.

Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в гарячу духовку баклажани на 15 хвилин.

Витягуємо баклажани з духовки, зверху на кожен шматочок баклажана викладаємо кружок помідора.

Сир натираємо на тертці і посипаємо на помідори.

Ніжна закуска з баклажанів на стіл або для смачної вечері

Відправляємо знову в духовку на 15 хвилин при тій же температурі.

Витягуємо з духовки, посипаємо зеленню.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: