Сьогодні хочеться з вами поділитися смачною закускою з баклажанів, яка з’їдається моментально.
У мене в родині баклажани люблять в будь-якому вигляді, тому я часто експериментую з рецептами.
Закуска робиться недовго, а подавати можна як в холодному, так і в гарячому вигляді. В обох випадках дуже смачно.
Можна закускою прикрасити святковий стіл, а можна смачно повечеряти з гарніром.
Для приготування нам знадобиться:
- 2 баклажана
- 4 помідори
- 2 зубчики часнику
- 200 гр сиру моцарелла або будь-якого іншого
- Оливкова олія
- Сіль, перець – за смаком
Як приготувати баклажани
Баклажани миємо й нарізаємо кружечками. У миску складаємо шар баклажанів, солимо.
Викладаємо зверху другий шар баклажанів – солимо.
Готуємо соус. Часник пропускаємо через часничницю або прес, додаємо перець, наливаємо оливкову олію. Перемішуємо.
На баклажанах нарізаємо ножем сіточку.
Деко змащуємо соняшниковою олією і застеляємо пергаментним папером.
Викладаємо баклажани, змащуємо кожен кружок соусом.
Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в гарячу духовку баклажани на 15 хвилин.
Витягуємо баклажани з духовки, зверху на кожен шматочок баклажана викладаємо кружок помідора.
Сир натираємо на тертці і посипаємо на помідори.
Відправляємо знову в духовку на 15 хвилин при тій же температурі.
Витягуємо з духовки, посипаємо зеленню.