Ніжне заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків

Пропонуємо вам спробувати рецепт універсального тіста для вареників, пельменів і чебуреків, яке прекрасно підходить для різного роду страв.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кип’яток – 1.5 склянки;
  • борошно – 3 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • рослинна олія – 3 ст.л.

Заварне тісто, покроковий процес приготування

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. У борошняній гірці робимо поглиблення і виливаємо туди олію, потім вливаємо кип’яток і змішуємо масу до однорідності. Тісто залишаємо хвилин на 5 щоб воно трохи охололо.

Збовтаємо жовток з білком і додамо яйце в тісто. Коли почнете вимішувати, тісто як-би розшаруэться, але потім добре вимісіть і воно стане еластичним і однорідним.

Залишаємо тісто на 30 хвилин, накривши його рушником. За цей час, можна приготувати улюблену начинку.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: