Такі ніжні слойки – це дуже смачні ласощі, які може приготувати хто любить такі ласощі до чаю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 2.5 склянки;
- вода, 1 стакан;
- сіль, 1 ч.л;
- масло вершкове, 100 г;
- сир за смаком і бажанням.
Процес приготування
У воду всипаємо частинами просіяне борошно і додаємо сіль, вимішуємо тісто.
Додаємо по шматочку вершкового масла і продовжуємо вимішувати, присипаючи стіл борошном.
Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
Ділимо тісто на 4 частини і формуємо колобки, накриваємо їх.
Кожен колобок розгортаємо в дуже тонкий пласт.
Змащуємо розтопленим вершковим маслом, накриваємо другим шаром, його також змащуємо маслом. Робимо так з усіма 4 пластами, складаючи їх стопкою.
Звертаємо всю стопку в рулет і ріжемо його порційними шматочками.
Кожен шматочок розгортаємо в коржик і стискаємо в середині – виходить метелик. Накриваємо одну створку другою і виходить плюшка.
Викладаємо плюшки на деко, застелене пергаментом, змащуємо солодким сиропом і випікаємо при 180 градусах 15 – 20 хвилин.
Такі плюшки можна ще гарячими змастити медом або полити згущеним молоком і виходять дуже смачні ласощі для ласунів.