Ніжні булочки з борошна, води і масла

Такі ніжні слойки – це дуже смачні ласощі, які може приготувати хто любить такі ласощі до чаю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 2.5 склянки;
  • вода, 1 стакан;
  • сіль, 1 ч.л;
  • масло вершкове, 100 г;
  • сир за смаком і бажанням.

Процес приготування

У воду всипаємо частинами просіяне борошно і додаємо сіль, вимішуємо тісто.

Додаємо по шматочку вершкового масла і продовжуємо вимішувати, присипаючи стіл борошном.

Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.

Ділимо тісто на 4 частини і формуємо колобки, накриваємо їх.

Кожен колобок розгортаємо в дуже тонкий пласт.

Змащуємо розтопленим вершковим маслом, накриваємо другим шаром, його також змащуємо маслом. Робимо так з усіма 4 пластами, складаючи їх стопкою.

Звертаємо всю стопку в рулет і ріжемо його порційними шматочками.

Ніжні булочки з борошна, води і масла

Кожен шматочок розгортаємо в коржик і стискаємо в середині – виходить метелик. Накриваємо одну створку другою і виходить плюшка.

Викладаємо плюшки на деко, застелене пергаментом, змащуємо солодким сиропом і випікаємо при 180 градусах 15 – 20 хвилин.

Ніжні булочки з борошна, води і масла

Такі плюшки можна ще гарячими змастити медом або полити згущеним молоком і виходять дуже смачні ласощі для ласунів.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: