Ніжні і пишні кекси на кефірі. Просто тануть у роті

Це саме та смакота, яка прекрасно підійде до чаю. Вершковий і ніжний смак нікого не залишить байдужим. Готуються ці кекси на кефірі і тому виходять ніжними і розсипчастими.

Для приготування цих кексів потрібно:

  • вершкове масло – 100 гр.
  • цукор – 150 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • кефір – 130 мл.
  • борошно – 230 гр.
  • ванілін – за смаком
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 10 гр.
  • родзинки – 100 гр.

Вершкове масло необхідно розтопити і дати охолонути. Яйця, цукор і сіль змішуємо за допомогою віночка, додаємо ванілін і ще раз добре перемішуємо. Додаємо кефір, масло, борошно і розпушувач перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції. Попередньо розмочені родзинки додаємо в тісто. І так само перемішуємо.

Викладаємо тісто по формах на 2/3 об’єму і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.

Найніжніші кексики готові. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: