У такі рогалики можна додавати різну начинку – тісто універсальне і відмінно гармонує з різними продуктами.
Для приготування першого тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- сметана – 200 г;
- розпушувач – 0.5 ч.л.
Для другого тіста потрібно:
- борошно – 250 г;
- розпушувач – 0.5ч.л;
- вершкове масло – 200 г.
Рогалики з джемом: покроковий процес приготування
В якості начинки беріть варення, джем або шоколадну пасту, можна взяти подрібнені волоські горіхи з цукром, мак з цукром і т.д.
Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо сметану і замішуємо перше тісто, скатуємо його в кульку.
Борошно також просіюємо з розпушувачем, змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом і замішуємо друге тісто, скатуємо в кулю.
Робочу поверхню посипаємо борошном і розкатуємо кожне тісто в пласт, товщиною по 1.5 см, укладаємо шари один на одного і розкатуємо в шар, товщиною близько 1 см. Тепер складаємо тісто в конверт і розкатуємо в шар, знову в конверт і в шар.
Робимо конверт, обертаємо його плівкою і кладемо на 30 хвилин в холодильник.
Виймаємо, розкатуємо в шар з товщиною близько 0.5 см, ріжемо на дві смужки, кожну розрізаємо на трикутники (підстава 4 см).
Викладаємо начинку на основу і загортаємо в рулетик, трохи розтягуючи кінчики. Кладемо рогалики на деко.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, випікаємо рогалики 15 хвилин.