Десерт на основі хрусткого печива, згущеного молока і шоколаду – прикрасить будь-який стіл. Десерт виходить насиченим і щільним. Відмінно підійде, як на свято, так і для повсякденного меню!
Інгредієнти для приготування
- печиво (потрібно брати розсипчасте печиво) – приблизно десять штук;
- молоко (не жирне) – половина літра;
- варене згущене молоко – одна банка;
- манна крупа – 200 г;
- вершкове масло – 100-150 г;
Для того, щоб приготувати глазурі:
- темний шоколад – одна плитка;
- молоко (не жирне) – половина склянки;
- цукор пісок – одна столова ложка;
- крохмаль – одна столова ложка.
Як готувати десерт
Поставте каструлю на мінімальний вогонь, а потім викладіть в неї згущене молоко, молоко і вершкове масло.
Кілька хвилин помішуйте, потім висипте манку і трохи солі.
Тримайте суміш на плиті до тих пір, поки не з’явиться густота.
Підготуйте посуд, де буде знаходитися десерт (рекомендую брати тару не менше одного літра).
Ретельно обгорніть тару харчовою плівкою.
Викладіть 1/2 отриманої суміші в підготовлений посуд.
Зверху акуратно накрийте печивом.
Потім вилийте другу частину манної суміші, а зверху знову печиво.
Накрийте посуд харчовою плівкою, приберіть в холодне місце на три години.
Потім вийміть десерт з посуду, а зверху ретельно помажте шоколадною глазур’ю (розтопіть шоколад, а потім додайте в нього всі зазначені інгредієнти).
Дайте йому «відпочити» приблизно 15 хвилин. Смачного!