Дуже красивий, ніжний, як хмара десерт із сиру з будь-якими ягодами або фруктами на ваш смак. Всі добавки в такі ласощі ви можете вибирати на свій смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 400 г;
- молоко, 300 г;
- желатин, 15 г;
- цукор, 130 г;
- ваніль за смаком та бажанням;
- ягоди чи фрукти, 300 г.
Процес приготування
Желатин заливаємо молоком і залишаємо його набухати.
Після 10 хвилин, топимо желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Сир беріть будь-який, але я вибираю завжди жирний. Змішуємо його з молоком з желатином, ваніліном та цукром за смаком. Перебиваємо всю масу занурювальним блендером. Якщо немає такого апарату, тоді сир протираємо через сито і потім змішуємо з іншими продуктами.
Ділимо масу на дві частини та кожну з них змішуємо з різними ягодами чи фруктами. У мене сьогодні смородина та малина. Перебиваємо обидві маси блендером.
Розливаємо маси по різним формам або келихами, зверху викладаємо ягоди і відправляємо в холодильник застигати на кілька годин.
У такий десерт ви можете додавати різні солодощі, наприклад, шматочки шоколаду, консервований ананас, банани, полуницю та інші варіанти. Можна навіть просто збити з якісним та жирним какао чи розтопленим шоколадом.
Якщо ви не любите желатин, тоді просто без нього збийте всі продукти та отримайте ніжний та натуральний сирний йогурт.