Ніжний медовий торт “Домашній”: покроковий рецепт приготування

Представляємо вашій увазі рецепт чудового медового тортика, який припаде до душі кожному.

Приготувати його дуже просто, тому вам не складе особливих труднощів зробити таку смакоту до свята або навіть до буденного чаювання. Приголомшливо смачні медові коржі з горіхами і ніжний крем – підкорять кожного. Рекомендую всім спробувати цей смачний тортик.

Необхідні інгредієнти

Для світлого коржа

  • 2 яйця
  • 100 гр меду
  • 120 гр цукрового піску
  • 150 гр сметани 15-20%
  • 50 гр розтопленого вершкового масла
  • 30 мл рафінованої олії
  • 290 гр борошна
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 50 гр обсмажених волоських горіхів

Для шоколадного коржа

  • 2 яйця
  • 100 гр меду
  • 120 гр цукрового піску
  • 150 гр сметани 15-20%
  • 50 гр розтопленого вершкового масла
  • 30 мл рафінованої олії
  • 250 гр борошна
  • 40 гр какао
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 50 гр обсмажених волоських горіхів

Для крему

  • 700 гр сметани 30%
  • 350 гр вареної згущенки
  • щіпка ваніліну

Для декору

  • крихта від коржів
  • обсмажені горіхи
  • шоколадна стружка

Починаємо процес приготування

В першу чергу беремо роз’ємну форму, діаметром 24 см, і її дно застеляємо папером для випічки.

В окремій ємності об’єднуємо борошно, соду, розпушувач, корицю і сіль. Віночком добре все перемішуємо.

В іншу ємність вбиваємо яйця і сипем до них цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все в пишну масу. Після чого вливаємо сюди рослинну олію, розтоплене вершкове масло і мед. Продовжуємо процес збивання. Потім відправляємо сюди сметану і знову перемішуємо.

Тепер частинами насипаємо борошняну суміш, при цьому постійно перемішуючи лопаткою. Тепер додаємо обсмажені нарізані горіхи і знову перемішуємо.

Виливаємо в підготовлену форму і розрівнюємо його.

Тепер аналогічно готуємо тісто для шоколадного коржа і також виливаємо його в підготовлену форму.

Накриваємо форми фольгою і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів, на 70 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо форму і знімаємо фольгу. Залишаємо готові коржі в формі ще на чверть години. Після чого витягаємо їх і на решітці повністю охолоджуємо.

Потім з кожного зрізаємо верхівки і ріжемо на три частини.

В окремій ємності об’єднуємо сметану, ванілін і варену згущенку. Використовуючи міксер, збиваємо все до однорідності і за бажанням додаємо ще сюди цукрову пудру. Потім перекладаємо підготовлений крем в кондитерський мішок.

Збираємо наш тортик. Кладемо на тарілку світлий корж і рясно змащуємо його кремом. Після чого розрівнюємо його і накриваємо темним коржем. Таким чином збираємо торт, чергуючи коржі.

Потім змащуємо верх торта і боки кремом.

Попередньо підсушені в духовці обрізки від коржів, подрібнюємо в крихту і прикрашаємо нею боки торта. Після чого декоруємо горіхами і шоколадною стружкою.

Потім відправляємо в холодильник на 10-12 годин.

Ніжний медовий торт "Домашній": покроковий рецепт приготування

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: