Ніжний салат «Ілона» з курячою печінкою: смачна і корисна закуска

Ще один цікавий рецепт приготування найніжнішої закуски в вашу скарбничку: салат «Ілона» з курячою печінкою! Цей салат з печінкою і овочами просто тане в роті!

Розлітається в одну мить: ви навіть не встигнете помітити, коли він зникне зі столу! Поєднання інгредієнтів в закусці ідеальне, тому страва виходить апетитною, ситною – і дуже смачною! Приготувати салат не складно: спробуйте обов’язково! Він не тільки урізноманітните повсякденне меню, а й прикрасить святкове застілля.

Склад продуктів

  • печінка куряча – 500 грам,
  • морква – 1 штука,
  • огірок маринований – 2 штуки,
  • горошок зелений консервований – 1 банка,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • лимонна кислота – на кінчику чайної ложки,
  • рослинна олія – для смаження,
  • майонез, сіль, перець чорний – за смаком.

Салат Ілона: покроковий процес приготування

Курячу печінку попередньо замочуємо (хвилин на 30) в холодній воді. Потім промиваємо, розрізаємо на дрібні шматочки, видаляємо прошарки жиру.

Шматочки перекладаємо в миску, солимо і обсмажуємо на розігрітій сковороді, в рослинній олії: до готовності.

Порада. Довго смажити печінку не потрібно: інакше вона буде сухою і несмачною. Перекладаємо печінку в миску і даємо охолонути.

Самі в цей час підготуємо решту інгредієнтів. Очищеної від лушпиння цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо її до напівпрозорості: в невеликій кількості рослинної олії.

Моркву натираємо на грубій тертці, додаємо до цибулі, смажимо до м’якого стану моркви.

Після чого додаємо до них на кінчику чайної ложки лимонну кислоту, перемішуємо – і овочі готові!

Мариновані огірочки нарізаємо тонкою соломкою. Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в салатник, додаємо консервований зелений горошок, майонез (краще домашній), солимо, перчимо. Ще раз все перемішуємо.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: