Ніжний шоколадний торт: смачно і просто

Рецепт торта простий, повторити зможе навіть початківець кулінар. Торт зі смаком шоколаду, дуже ніжний. Просто тане в роті. Готується легко і просто. Впевнена, Вам сподобається.

Продукти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Олія – 70 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 150 г

Для крему:

  • Вершки 33% – 500 мл
  • Згущене молоко -1 баночка
  • Шоколад -100 гр

Для глазурі:

  • Темний шоколад – 60 г
  • Масло вершкове – 40 г

Рецепт приготування

Приготуємо бісквіт. Спочатку відокремлюємо яєчні білки від жовтків.

У жовтки додаємо соняшникову олію і молоко. Борошно, какао-порошок і розпушувач змішуємо.

Просіваємо частинами борошняну суміш в загальну масу з жовтками.

Все добре перемішуємо, до однорідного стану.

В іншій ємності, в яєчні білки додаємо дрібку солі.

Збиваємо міксером до густої, пишної піни.

У процесі збивання, частинами додаємо цукор.

З’єднуємо дві маси, акуратно перемішуючи, щоб не втратити пишність збитих білків.

Форму для випічки (у мене роз’ємна форма, в діаметрі 22 см) застеляємо пергаментним папером.

Вливаємо масу в форму і розрівнюємо.

Розігріваємо духовку до 160 ° C і випікаємо бісквіт 40 хвилин.

Готовий бісквіт залишаємо в формі для охолодження.

Після, акуратно проходимо ножем між бісквітом і боками форми. Звільняємо від форми.

Приготуємо крем. Вершки 33% жирності (холодні) вливаємо в глибоку миску.

Збиваємо до міцної піни і частинами, в процесі додаємо згущене молоко.

Потім, додаємо розтоплений і охолоджений шоколад.

Все акуратно перемішуємо. Крем готовий.

Збираємо торт. Зрізаємо шапку бісквіта і обрізки подрібнюємо в крихту.

Бісквіт розрізаємо на три рівні частини, отримуємо три однакові коржі.

Коржі просочуємо молоком (на кожен корж знадобиться 2-3 ст. ложки молока).

Перший корж кладемо на тарілку і промазуємо рівним шаром крему.

Накриваємо наступним коржем і теж промазуємо шаром крему.

Накриваємо останнім коржем. На останній корж не промазуємо кремом.

Боки торта промазуємо кремом і посипаємо крихтою.

Верх торта рівномірно поливаємо шоколадною глазур’ю.

Глазур готується: у 60 г розтопленого шоколаду додаємо 40 г вершкового масла і перемішуємо, до однорідності.

Зверху глазур прикрашаємо вершками. Торт прикрашаємо кремом, за допомогою кондитерського мішка.

Залишаємо торт на пару годин в холодильнику, просочитися.

Після, дістаємо і запрошуємо всіх на дегустацію. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: