Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати неймовірно смачний і в міру солодкий сирний торт. Ніжний вершково-сирний смак дуже добре відтіняє приємнe шоколаднe гірчинкe від какао.

Торт готується швидко і легко, без випікання. Прекрасний торт для домашнього чаювання і зустрічі гостей!

Необхідні продукти:

Інгредієнти розраховані на торт розміром 22 на 16 см, висотою 5 см, вагою 1100 грамів.

У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукрової пудри, з верхом – 25 грам.

Основа

  • 160 грам (20 шт.) печива Савоярді

Крем

  • 500 грам м’якого сиру
  • 200 грам вершків жирністю 30-35%
  • 100 грам (5 ст. ложок без верху) цукрової пудри
  • 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру

Просочення

  • 150 грам вершків жирністю 30-35%
  • 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру

Посипання

  • какао

Покроковий процес приготування:

В чисту суху холодну миску вливаємо 200 грамів охолоджених вершків жирністю 30-35% Починаємо збивати на мінімальних обертах міксера.

Коли вершки починають пінитися додаємо 10 грамів або 2 ч. ложки ванільного цукру, 100 грамів або 5 ст. ложок без верху цукрової пудри. Цукрову пудру я додаю в два етапи.

Продовжуємо збивати на середній швидкості міксера.

Коли цукрова пудра розчиниться поступово збільшуємо швидкість міксера до максимуму і на максимальних обертах міксера збиваємо вершки до повітряного стану. До піків вершки збивати не треба.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Для крему нам знадобиться 500 грамів м’якого пастоподібного сиру. Можна брати будь-який м’який сир, який ви любите.

Так само сир в даному рецепті можна замінити вершковим сиром Маскарпоне. У мене сир приготований з кефіру.

Зіб’ємо сир міксером до повітряного стану.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Якщо у вас сир з крупинками, то краще його збити блендером або протерти через сито.

У два етапи додаємо сир в збиті вершки і на невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану.

Готовий крем виходить ніжним, повітряним і при цьому відмінно тримає форму.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Краї тарілки я закриваю пергаментним папером. Готовий торт ми будемо посипати какао, потім приберемо папір і тарілка залишиться чистою.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Підготуємо просочення для печива.

До 150 грамам вершків жирністю 30-35% додаємо 10 грамів або 2 ч. ложки ванільного цукру.

Перемішаємо, щоб ванільний цукор розчинився.

Для просочення можна брати і менш жирні вершки, наприклад 20%. Можна так само просочувати в молоці, але з більш жирними вершками торт виходить смачніше.

Просочимо печиво в вершках. Занурюємо печиво в вершки, пару раз печиво перевертаємо і даємо вершкам стекти.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Викладаємо печиво в один шар на тарілку.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Я використовую готове печиво Савоярді – це повітряне бісквітне печиво.

Таке печиво ви можете приготувати самі.

При бажанні печиво можна замінити просто бісквітом.

Встановлюємо роз’ємну форму і ацетатну плівку.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Якщо форми немає, то крем можна викладати за допомогою кондитерського мішка або сформувати торт в глибокій мисці, по типу десерту Тірамісу.

Викладаємо половину крему на печиво і рівномірно розрівнюємо, на крем викладаємо одним шаром просочене в вершках печиво.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Печива покриваємо рештою кремом.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, щоб він просочився і стабілізувався, на 5-6 годин, я зазвичай прибираю на ніч.

Готовий торт звільняємо від форми і посипаємо просіяним какао.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Знімаємо ацетатну плівку і прибираємо пергаментний папір.

Акуратно притримуємо печиво знизу і витягуємо папір.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Коли починаєте формувати торт і підкладаєте папір під печиво, намагайтеся класти так, щоб під печиво заходило небагато паперу, буквально 5 мм.

Так як печиво просочується, і потім широкий шар паперу витягнути складно.

Ніжний сирний торт. Готується швидко і просто, духовка не буде потрібна

Торт дуже ніжний, смачний, і при цьому просто і легко готується!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: