Ніжний торт «Петре Роман» – це горіхові коржі з молочним кремом та карамеллю

Дуже популярний торт в Норвегії, який ви зробите просто і легко, зате задоволення від результату отримаєте масу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 7 шт;
  • борошно, 7 ст.л;
  • цукор, 7 ст.л;
  • горіхи подрібнені, 7 ст.л;
  • розпушувач, 1 пакетик.

Для приготування крему візьміть:

  • цукор, 200 г;
  • жовтки, 3 шт;
  • молоко, 300 мл;
  • масло вершкове, 250 г;
  • борошно, 3 ст.л;
  • ванільний цукор, 1 пакетик.

Для приготування карамелі необхідно:

  • цукор, 2000 р;
  • вершкове масло, 50 г.

Для глазурі:

  • цукор, 200 г;
  • білки, 3 шт.

Процес приготування торта

Яйця з’єднуємо з цукром і дрібкою солі, збиваємо до густої і пишної маси.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Горіхи подрібнюємо.

Всипаємо в яєчну масу борошно і розпушувач, горіхи, вимішуємо.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, але перевіряємо готовність шпажкою.

Після охолодження, ріжемо бісквіт на 2 коржі.

З інгредієнтів варимо заварний крем на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загустіння маси. Остуджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами додаємо в нього заварний крем, не перестаючи збивати.

Топимо на повільному вогні цукор, доводимо до густої і однорідної консистенції і знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Остуджуємо карамель до теплого стану і змащуємо нею обидва коржа.

Формуємо торт, змащуючи коржі поверх карамелі кремом.

Білки збиваємо з пудрою на водяній бані і ще теплими викладаємо поверх крему.

Прикрашаємо за смаком, ставимо в холодильник на кілька годин.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: