Брокколі дуже корисний овочі і тому сьогодні ми вирішили поділитися з вами новим рецептом його приготування. Страва виходить дуже смачною, подається як гарнір або як основну. А також ідеально впишеться в пісне меню. Страва виходить смачною і корисною.
Необхідні продукти
- 400 грам брокколі
- 140 г моркви
- 40 грам цибулі
- 1 зубчик часнику
- пучок петрушки
Для заправки
- 3 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка меду
- 3 столові ложки оливкової олії
- пів чайної ложки базиліка
- сіль, перець за смаком
Поетапний процес приготування
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Кладемо шматочки брокколі і відварюємо до готовності, а потім відразу перекладаємо в крижану воду.
Розрізаємо брокколі на більш дрібні шматочки і кладемо в салатник.
Очищену моркву натираємо на тертці. Додаємо до брокколі.
Цибулю чистимо і нарізаємо соломкою, додаємо до решти продуктів, туди ж кладемо подрібнену петрушку.
Приготуємо заправку. У миску вливаємо лимонний сік, додаємо мед, оливкову олію, часник (пропущений через прес), базилік і чорний перець з сіллю за смаком, все перемішуємо.
Вливаємо в салат заправку, перемішуємо, даємо настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.