Така французька випічка призведе в захват кожного. Отримав пиріг таку назву з тієї причини, що начинки в ньому значно більше, ніж тіста. Це дивовижне поєднання смаків не залишить байдужим нікого. Зробити його насправді дуже легко, тому без особливих зусиль зможете здивувати і порадувати своїх улюблених новими приголомшливими смаками.
Необхідні інгредієнти
- 400 гр яблук
- 400 гр груші
- 100 мл молока
- 1 чайна ложка розпушувача
- 70 гр вершкового масла
- 150 гр борошна
- 80 гр цукрового піску
- 2 яйця
- 20 гр ванільного цукор
- 2 щіпки солі
Починаємо приготування
В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця, 50 гр цукрового піску, ванільний цукор і щіпку солі. Використовуючи міксер, збиваємо все.
Потім додаємо молоко, 30 гр розтопленого вершкового масла, розпушувач і 70 гр борошна. Добре все перемішуємо до однорідної маси.
Очищаємо яблука і груші. Вирізаємо серцевини і нарізаємо м’якоть тонкими слайсами.
Беремо прямокутну форму і змащуємо її маслом. Потім застеляємо її пергаментним папером.
Тепер занурюємо кожен слайс в тісто і викладаємо у форму в довільному порядку.
Поверх виливаємо тісто, яке залишилося і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180-190 градусів, на 30 хвилин.
Після чого готуємо штрейзель. Для цього в окремій ємності поєднуємо муку, яка залишилася, розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок, ванілін і щіпку солі.
Перетираємо все до утворення крихти і посипаємо поверхню пирога. Повертаємо в духовку ще на 20 хвилин.