Огірочки по-польськи: ці огірки з’їдаються на раз! Їх завжди мало

Це досить відомий рецепт солодко-гострої закуски з огірків. Огірочки виходять дуже смачними і ароматними, їх можна робити і просто так – маринуємо 2 години і подаємо до столу, не забуваємо ще додавати свіжу зелень.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 2 кг;
  • вода, 0.5 склянки;
  • цукор, олія соняшникова по 0.5 склянки;
  • сіль, 2 ст.л;
  • перець, 1 ст.л;
  • часник, 1 ст.л;
  • оцет 70%, 1 ст.л.

Процес приготування

Огірочки вибирайте молоді, промиваємо, заливаємо чистою, холодною водою на 2 години.

Відрізаємо хвостики і ріжемо кружками по 1 см завтовшки.

Змішуємо воду, сіль і цукор, перемішуємо до розчинення і потім додаємо олію.

Порада: робіть саме в такій послідовності, тому що з олією, буде важко розчинити сіль і цукор.

Всипаємо перець чорний, перемішуємо, вливаємо оцтову есенцію і перемішуємо.

Пропускаємо часник через прес і змішуємо з соусом.

Виливаємо заливку в огірки, дуже добре перемішуємо і залишаємо на пару годин.

Порада: найкраще робити це рукою – так ви точно повністю покриєте огірки заправкою. Періодично перемішуйте огірки.

Розкладаємо салат по чистим банкам, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник.

Наливаємо теплу воду по шийку банок і стерилізуємо після закипання 10 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Я вибираю невеликі, як кажуть «молочні» огірочки і ріжу їх на 4 полоски – соломки або кружечками. Виходить солодко-гостра закуска. Не всі огірки «доживають» до консервації – такий салат можна подавати до столу кожен день, маринуючи їх під кришкою в холодильнику.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: