Ці оладки трохи схожі на пиріжки з капустою, але більш найніжніші і соковиті. Приготувавши їх один раз, вам доведеться готувати їх досить часто. Адже ваші рідні будуть просити добавки знову і знову. Подавати їх можна до чаю на обід, вечерю і навіть до сніданку.
Необхідні продукти
- 700 грам молодої капусти
- 2 курячих яйця
- 150 грам кефіру
- пучок зелені
- 7 столових ложок борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- спеції
- рослинна олія
Процес приготування оладок
Капусту нарізаємо на четвертинки.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кладемо в неї капусту, солимо, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Потім на повільному вогні варимо 3-5 хвилин.
Готову капусту перекладаємо в сито і залишаємо остигати, а потім нарізаємо дрібними шматочками.
У капусту вбиваємо яйця, додаємо кефір, подрібнену зелень, сіль, перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо.
У масу додаємо борошно і добре перемішуємо. А також всипаємо розпушувач і знову перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і ложкою викладаємо підготовлене тісто. Смажимо оладки з двох боків до рум’яної скоринки, а потім подаємо до столу.
Джерело: Мандаринка