На кожне свято я завжди готую таку закуску з шпрот і хліба, адже виглядає вона ошатніше, ефектніше і апетитніше, ніж звичайні бутерброди. Прикрасити ви їх можете на свій розсуд, наприклад, часточками помідорів, свіжого огірка, зеленню. Я в цей раз взяла солоні огірочки і листя салату. Намазку я готую з майонезу, сиру і часнику. Смак і зовнішній вигляд закуски чудові!
Які продукти будуть потрібні (18 порцій):
- Тостовий хліб – дев’ять шматків;
- Шпроти – одна баночка;
- Листя салату;
- Солоні огірки – 2-3 штуки;
- Часник – 3-4 зубці;
- Твердий сир – 30 г;
- Майонез – 5 ст. ложок.
Переходимо до процесу приготування
Для того, щоб у бутербродів був оригінальний вигляд, обов’язково потрібен тостовий хліб, адже він м’який і прекрасно приймає ту форму, яка потрібна. Працювати з ним дуже легко.
Розкачайте скибочки хліба за допомогою качалки і розріжте по діагоналі, тобто у вас повинно вийти два шматочки трикутної форми.
Візьміться пальцями за дві вершини трикутника там, де розріз. З’єднайте їх, щоб вийшов хвостик, притисніть, направляючи вниз і з’єднайте за допомогою зубочистки. Так вчиніть з усіма іншими скибочками хліба.
Покладіть основу для закуски на деко, змащувати олією не потрібно. Помістіть в духовку від 5 до 10 хвилин. Температура підсушування – 200 °. Точний час залежить від вашої духовки, так що перевіряйте хліб.
Коли хліб покриється хрусткою скоринкою і злегка підрум’яниться, витягніть його з духовки і дайте охолонути. Після цього дістаньте зубочистки, прокрутивши їх між пальцями. Вони легко вийдуть.
Далі дрібно натерти часник і сир. Додайте інгредієнти в майонез і перемішайте. Намазку нанесіть на грінки з внутрішньої сторони.
Обполосніть салат, дайте йому просохнути і розмістіть на дні основи зверху намазки. Ви можете замінити цей салат на будь-який інший або на петрушку, кріп, кінзу.
Зверху листя покладіть шпротини. Огірки порізати брусочками або пластинками, як вам більше подобається. Поверніть їх і покладіть поруч зі шпротами. Солоні огірки можна замінити свіжими овочами (помідорами чи огірками).
Розмістіть красиві грінки на тарілці або дошці. У основи хвостиків покладіть ще по листку салату і відразу подавайте.