Оригінальний рецепт знаменитого пирога «Жербо»! За смаком це справжнісінький торт

Для багатьох пирога-тістечко “Жербо” є смаком дитинства. Це оригінальний десерт, створений за найкращими угорськими традиціями. Тістечко зберігає популярність і сьогодні, його готує безліч господинь. Впоратися з алгоритмами приготування зможе навіть початківець, бо в рецепті Жербо немає чогось складного.

Необхідні продукти:

  • борошно – 350 г;
  • лимон – ½ частина;
  • вершкове масло – 125 г;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • сметана – 125
  • пресовані дріжджі – 12 г;
  • цукор – 160 г;
  • абрикосове варення – 450 г;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • волоські горіхи – 200 г;
  • темний шоколад – 100 г.

Покроковий процес приготування:

В окремій тарі змішуємо вершкове масло, 60 г цукру звичайного і 8 грам ванільного, солимо. На дрібній тертці подрібнюємо цедру лимона та кладемо в тару, перемішуємо продукти.

Одне яйце треба розділити на жовток та білок, для тістечка нам знадобиться лише жовток. Його та друге яйце додаємо до суміші і змішуємо віночком до однорідності.

В окремій чаші змішуємо сметану та дріжджі, виливаємо в цукрову масу. Туди ж просіюємо борошно, формуємо тісто.

Вимішуємо колобок тіста, який треба розділити потім на 4 рівні частини. Формуємо менші колобки, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підніматися на 20 хвилин.

Розкачуємо перший колобок в пласт 30×20 см. Форму для випікання застеляємо пергаментом, на папір викладаємо перший пласт.

Заздалегідь натираємо горіхи та висушуємо в духовці.

Змащуємо пласт ⅓ частиною варення, посипаємо горіхом та 32 грамами цукру. Аналогічно розкачуємо другий і третій пласт, повторюємо процедуру.

Накриваємо пиріг четвертим пластом і робимо маленькі дірочки за допомогою вилки. Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо пиріг годину.

У шоколад виливаємо олію і топимо на водяній бані, змішуємо інгредієнти.

Коли пиріг буде готовий, виливаємо на нього шоколадну глазур та рівномірно розподіляємо по верхній частині. Забираємо пиріг у холодильник, поки глазур не затвердіє.

Оригінальний рецепт знаменитого пирога «Жербо»! За смаком це справжнісінький торт

Можна залишити Жербо у вигляді торта або поділити на шматочки 6×2 см.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: