Оригінальний салат “Кришталевий”: готуємо до свята

Незвичайний і дуже ефектний салатик. Він стане справжньою окрасою вашого святкового столу. Готується досить складно, але, повірте, він того вартий.

Необхідні продукти

  • 200 г філе індички
  • 200 грам печериць
  • 3 курячих яйця
  • 100 грам сиру
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 100 грам майонезу
  • 1 лавровий лист
  • 2 штуки чорного перцю горошком
  • 2 горошини запашного перцю
  • сіль, перець за смаком
  • зелень

Для желе

  • 500 мілілітрів бульйону
  • 15 грам желатину

Моркву (1 шт.) відварюємо до готовності.

У каструлю наливаємо воду (1 л.), кладемо філе індички, очищену цибулю (1 шт.) і другу моркву. Туди ж кладемо лавровий лист, чорний і запашний перець горошком.

Каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння і солимо за смаком. Варимо бульйон 20-25 хвилин, потім дістаємо овочі, а м’ясо залишаємо остигати в бульйоні. Потім дістаємо його, а бульйон проціджуємо.

У миску насипаємо желатин і наливаємо 150 мілілітрів бульйону. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, потім розтоплюємо його в мікрохвильовці і вливаємо в бульйон. Все перемішуємо. Готову масу переливаємо в довгу ємність, таку, щоб висота бульйону була не більше 7 см.

Підготовлений бульйон прибираємо в холодильник до повного застигання.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Печериці нарізаємо пластинками.

Гриби кладемо на гарячу сковорідку і обсмажуємо на сильному вогні до випаровування рідини. Потім вливаємо олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо все разом до готовності. В кінці солимо і перчимо до смаку. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

Яйця відварюємо круто, очищаємо і вирізаємо з них 3 квіточки. Решту яйця натираємо на грубій терці. З моркви робимо 3 невеликих квіточки, а решту натираємо на грубій терці.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Відварене м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.

Збираємо салат. Застеляємо круглу миску харчовою плівкою і кладемо перший шар з сиру. Частину сиру (20 гр.) відкладаємо окремо. Шар сиру промазуємо майонезом.

Викладаємо шар з яєць, ущільнюємо і змащуємо майонезом. Потім викладаємо шар з грибів з цибулею, змащуємо майонезом і кладемо шар з моркви. Його також промазуємо майонезом і викладаємо шар з м’яса. Ущільнюємо його ложкою і накриваємо плівкою.

Готовий салат відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Через відведений час з салату знімаємо плівку, накриваємо тарілкою і перевертаємо. Змащуємо його знизу майонезом і присипаємо рештою сиром.

Готове желе нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо зверху на салат. Прикрашаємо його квіточками і подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: