Тільки восени можна сповна насолодитися чарівним смаком зелених помідорів, якщо приготувати з них салат за цим рецептом.
Швидка пікантна закуска із зелених помідорів буде готова вже через 12 годин. Якщо ж розкласти її по банках, а потім простерилізувати – у вас буде дивовижна заготовка на зиму. Відкривши салатик в холодну пору року, зможете відчути сповна смак і аромат золотої осені. Закуска виходить неповторною: ароматною, пікантною – і дуже смачною. Вона стане відмінним доповненням до страв з м’яса.
Склад продуктів
- 800 грам зелених помідорів;
- одна морква;
- одна цибулина;
- три зубчики часнику;
- одна столова ложка солі (або трохи менше);
- одна столова ложка цукрового піску;
- 1,5 столових ложки 6% оцту;
- зелень петрушки і кропу;
- дві столові ложки рослинної олії;
- гострий перець – за смаком;
- 10 горошин чорного перцю.
Закуска із зелених помідорів: покроковий процес приготування
Зелені помідори промиваємо ретельно, нарізаємо кружечками завтовшки 5-7 міліметрів і перекладаємо в глибоку миску.
Очищену і промиту моркву натираємо на тертці для корейських овочів (можна і просто нарізати її дуже тонкою соломкою).
Одну велику цибулину (або дві головки невеликого розміру) нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям.
І моркву, і цибулю відправляємо в миску з помідорами. По великому пучку зелені петрушки і кропу дрібно нарізаємо ножем, викладаємо в салат.
Додаємо ложку солі, а потім все ретельно перемішуємо руками. Зверху кладемо тарілку, залишаємо на 30-40 хвилин на столі.
Після чого додаємо дрібно нарізаний часник (його кількість регулюйте на свій смак), подрібнений перчик чилі і цукровий пісок, перець горошком.
Вливаємо олію і оцет та перемішуємо.
На цьому етапі обов’язково пробуємо салат на смак: він повинен бути злегка пересоленим.
Закуску розкладаємо по банках, утрамбовуємо, закриваємо кришками і прибираємо на 12 годину в холодильник.
Цей салат можна закрити на зиму: розкласти по чистих баночках (об’ємом 0,5 літра) і простерилізувати їх протягом 17 хвилин після закипання води. Після чого банки укутати і залишити до повного охолодження.
Швидка пікантна закуска із зелених помідорів буде готова вже через дванадцята година: але, чим довше вона стоїть, тим смачніше і ароматне виходить.