Осінній хіт: швидка пікантна закуска із зелених помідорів

Тільки восени можна сповна насолодитися чарівним смаком зелених помідорів, якщо приготувати з них салат за цим рецептом.

Швидка пікантна закуска із зелених помідорів буде готова вже через 12 годин. Якщо ж розкласти її по банках, а потім простерилізувати – у вас буде дивовижна заготовка на зиму. Відкривши салатик в холодну пору року, зможете відчути сповна смак і аромат золотої осені. Закуска виходить неповторною: ароматною, пікантною – і дуже смачною. Вона стане відмінним доповненням до страв з м’яса.

Склад продуктів

  • 800 грам зелених помідорів;
  • одна морква;
  • одна цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • одна столова ложка солі (або трохи менше);
  • одна столова ложка цукрового піску;
  • 1,5 столових ложки 6% оцту;
  • зелень петрушки і кропу;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • гострий перець – за смаком;
  • 10 горошин чорного перцю.

Закуска із зелених помідорів: покроковий процес приготування

Зелені помідори промиваємо ретельно, нарізаємо кружечками завтовшки 5-7 міліметрів і перекладаємо в глибоку миску.

Очищену і промиту моркву натираємо на тертці для корейських овочів (можна і просто нарізати її дуже тонкою соломкою).

Одну велику цибулину (або дві головки невеликого розміру) нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям.

І моркву, і цибулю відправляємо в миску з помідорами. По великому пучку зелені петрушки і кропу дрібно нарізаємо ножем, викладаємо в салат.

Додаємо ложку солі, а потім все ретельно перемішуємо руками. Зверху кладемо тарілку, залишаємо на 30-40 хвилин на столі.

Після чого додаємо дрібно нарізаний часник (його кількість регулюйте на свій смак), подрібнений перчик чилі і цукровий пісок, перець горошком.

Вливаємо олію і оцет та перемішуємо.

На цьому етапі обов’язково пробуємо салат на смак: він повинен бути злегка пересоленим.

Закуску розкладаємо по банках, утрамбовуємо, закриваємо кришками і прибираємо на 12 годину в холодильник.

Цей салат можна закрити на зиму: розкласти по чистих баночках (об’ємом 0,5 літра) і простерилізувати їх протягом 17 хвилин після закипання води. Після чого банки укутати і залишити до повного охолодження.

Швидка пікантна закуска із зелених помідорів буде готова вже через дванадцята година: але, чим довше вона стоїть, тим смачніше і ароматне виходить.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: