Пастила з яблук: більше магазинний мармелад не купую!

Пастила з яблук – це відмінний спосіб отримати ласощі і переробити трохи «побиті» яблучка.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука будь-якого сорту, можна Антонівка;
  • вода, 100 мл;
  • цукор, за смаком.

У п’ятилітрову каструлю наливаємо 100 мл води, нарізаємо шматочками яблука і підігріваємо їх, періодично перемішуючи. Можна накрити кришкою і залишити тужити. Якщо є необхідність, додавайте воду і цукор, якщо яблука не солодкі.

М’яку масу розбиваємо блендером або протираємо через сито. Ставимо каструлю на повільний вогонь і уварюємо масу до густоти.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо яблучну масу, шаром 1.5 см. Ставимо в духовку і сушимо 3 – 4 години при температурі 160 градусів, з відкритими дверцятами. Якщо необхідно, пласт пастили можна перевертати.

Готову пастилу можна згорнути рулетом або нарізати шматочками, покласти в банку і зберігати в холодильнику.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: