Печінкові міні-тортики: бюджетно, смачно і красиво

Вже багато років поспіль, на кожен Новий рік, я готую подібний печінковий тортик. Цей рецепт начинкою з овочів, яка відмінно просочує коржі, роблячи їх ніжними і смачними, мені подобається найбільше. І ще його дуже зручно подавати саме в вигляді невеликих тортиків.

Такі маленькі печінкові тортики можна приготувати, змінюючи при цьому смак готового виробу, з будь-якої печінки. Печінкові міні-тортики володіють прекрасними смаком, а часу на їх приготування йде дуже мало. Порціонна страва виходить ніжною, ситною і прекрасно підходить навіть для святкового столу.

Склад продуктів

(Виходить 8 міні-тортиків з 24 коржів)

  • 500 грам печінки;
  • два свіжих курячих яйця;
  • 1-2 столові ложки сметани;
  • дві столові ложки пшеничного борошна;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • рафінована соняшникова олія – для смаження.

Для начинки

  • дві середні головки ріпчастої цибулі;
  • 3 моркви середнього розміру;
  • 150 грам майонезу або соусу;
  • пучок будь-якої зелені;
  • два жовтки (для прикраси);
  • ягоди калини – для прикраси.

Покроковий процес приготування

Свинячу або курячу печінку подрібнюємо будь-яким зручним методом: в блендері або на м’ясорубці.

У печінковий фарш вбиваємо одне свіже куряче яйце, солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо.

Для того, щоб фарш був ніжнішим, додаємо сметану (краще використовувати густу сметану, жирністю більше 20%, вона не така кисла) і знову все перемішуємо.

В останню чергу всипаємо борошно пшеничне, розмішуємо – і тісто для оладок з печінки готове.

На розігріту сковороду наливаємо трохи олії без запаху, викладаємо по одній столовій ложці тіста, акуратно розрівнюємо його і випікаємо тонкі коржі. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору: досить буде по одній хвилині на кожну сторону.

Викладаємо коржі на дошку, застелену паперовим рушником: воно вбере зайвий жир.

Для начинки необхідно буде обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву на сковороді, з невеликою кількістю олії.

Пучок зеленого кропу (або будь-який інший зелені) дрібно січемо ножем.

Кожен оладок змащуємо майонезом (або будь-яким іншим соусом), викладаємо трохи обсмажених (і охолоджених) овочів, посипаємо все зеленню.

Другий корж змащуємо майонезом, перевертаємо і кладемо змащеною стороною вниз на перший. Далі продовжуємо формувати торт в такому ж порядку: з трьох шарів.

На останній корж також викладаємо начинку, посипаємо зеленню і прикрашаємо тертим на дрібній тертці жовтком. Зверху можна викласти ягоди горобини або журавлини.

Готовим тортикам даємо час просочитися (приблизно дві години) і подаємо на стіл.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: