Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі на диво простий, але дуже цікавий метод приготування печінки. Незважаючи на простий і недорогий склад необхідних інгредієнтів, закуска виходить дуже смачною і зникає зі столу в одну мить.

Запевняю вас, що така закуска вже точно корисніша і смачніша магазинної ковбаси, вона ідеально підходить для бутербродів на сніданок або перекус. Якщо любите печінку, то безсумнівно прийдете в захват! Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Необхідні продукти:

  • Печінка (будь-яка) – 500-600 гр. або як в даному випадку свиняча печінка – 400-450 гр. і серце 200-250 гр.
  • Сало – 200-250 гр.
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Часник – 4 – 5 зубчиків (або за смаком)
  • Манка – 100 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мускатний горіх – 1/4 ч. ложки (за смаком)
  • Цибуля (обсмажена) – 2 шт.

Приготування: сьогодні я закуску готую зі свинячої печінки і серця, але її можна робити з будь-якої печінки і без додавання серця. Печінку я попередньо вимочую, зрізаю прожилки і плівку, нарізаю на шматочки і пропускаю через м’ясорубку.

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Далі дрібними кубиками нарізаю серце. Також дрібно нарізаю злегка підморожене сало і відправляю все в миску до подрібненої печінки. Дрібно нарізаю часник.

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

На невеликій кількості соняшниковій олії обсмажую дві середні цибулини і відправляю її в миску, додаю часник, сіль, перець за смаком, мускатний горіх, одне-два яйця і манку.

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Добре все перемішую і викладаю отриману масу в змащену олією форму для випікання. Відправляю форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-45 хвилин.

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою, якщо вона суха і сік виходить світлий, а не червоний, значить готово. Виймаю форму з духовки і залишаю при кімнатній температурі до повного охолодження.

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Для того, щоб закуска, добре нарізалася, відправляю її в холодильник на кілька годин під гніт. Охолоджену закуску нарізаю скибочками і можна пригощатися!

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї закуску на сніданок або перекус: виходить смачно, просто і недорого

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: