Печиво на розсолі з манкою: смачне і хрустке доповнення до чаю

Печиво на розсолі? Ні, такого не може бути!

Ось так я вперше відреагувала на даний рецепт. Завжди думала, що печиво – це обов’язково випічка на вершковому маслі, розсипчаста, ніжна, солодка. Не тут то було. Печиво на розсолі – зовсім з іншої категорії. Це зовсім просте в приготуванні печиво, яке виходять хрусткими і трохи солонуватими, як крекери. Для приготування печива на розсолі з манкою ми візьмемо огірковий розсіл, хоча підійде і будь-який інший. На додаток до борошна використовую манку для більшої ніжності печива. А також рослинну олію, соду і цукор. З даної кількості інгредієнтів виходить близько 30-35 штук печива, в залежності від розміру і товщини виробів.

Складові

  • Огірковий розсіл – 0,5 склянки
  • Манка – 0,5 склянки
  • Цукор – 2 ст.л. + для посипання
  • Борошно – 1 склянка
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л. без гірки

Як приготувати печиво на розсолі з манкою

У миску вливаємо теплий огірковий розсіл, розчиняємо в ньому цукор, вливаємо олію. Виходить майже прозора рідина.

Всипаємо манну крупу, перемішуємо. Просіваємо борошно з содою.

Спочатку віночком, потім руками замішуємо еластичне, не липуче до рук тісто для печива. Формуємо кулю і залишаємо осторонь на 15 хвилин.

Після чого для зручності розділяємо тісто на 2-3 частини. Кожну розкатуємо в пласт, вирізаємо печиво бажаного розміру.

Перекладаємо вироби на деко, бажано на спеціальний папір. Трохи змочуємо поверхню печива водою і присипаємо цукром.

Випікаємо вироби в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.

Печиво на розсолі з манкою готово! Знімаємо з противня, охолоджуємо і подаємо до чаю або кави.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: