Печиво на розсолі? Ні, такого не може бути!
Ось так я вперше відреагувала на даний рецепт. Завжди думала, що печиво – це обов’язково випічка на вершковому маслі, розсипчаста, ніжна, солодка. Не тут то було. Печиво на розсолі – зовсім з іншої категорії. Це зовсім просте в приготуванні печиво, яке виходять хрусткими і трохи солонуватими, як крекери. Для приготування печива на розсолі з манкою ми візьмемо огірковий розсіл, хоча підійде і будь-який інший. На додаток до борошна використовую манку для більшої ніжності печива. А також рослинну олію, соду і цукор. З даної кількості інгредієнтів виходить близько 30-35 штук печива, в залежності від розміру і товщини виробів.
Складові
- Огірковий розсіл – 0,5 склянки
- Манка – 0,5 склянки
- Цукор – 2 ст.л. + для посипання
- Борошно – 1 склянка
- Олія – 2 ст.л.
- Сода – 1 ч.л. без гірки
Як приготувати печиво на розсолі з манкою
У миску вливаємо теплий огірковий розсіл, розчиняємо в ньому цукор, вливаємо олію. Виходить майже прозора рідина.
Всипаємо манну крупу, перемішуємо. Просіваємо борошно з содою.
Спочатку віночком, потім руками замішуємо еластичне, не липуче до рук тісто для печива. Формуємо кулю і залишаємо осторонь на 15 хвилин.
Після чого для зручності розділяємо тісто на 2-3 частини. Кожну розкатуємо в пласт, вирізаємо печиво бажаного розміру.
Перекладаємо вироби на деко, бажано на спеціальний папір. Трохи змочуємо поверхню печива водою і присипаємо цукром.
Випікаємо вироби в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.
Печиво на розсолі з манкою готово! Знімаємо з противня, охолоджуємо і подаємо до чаю або кави.