Перець болгарський з часником: обов’язкова закуска на зиму. Дуже смачна і ароматна!

Перець болгарський з часником, рецепт приготування на зиму

Необхідні інгредієнти:

  • перець болгарський – 3 кг
  • часник – 3 головки
  • кріп свіжий – 1 пучок

Для маринаду на 1 літр води:

  • олія соняшникова – 250 мл
  • оцет – 250 мл
  • цукор – 1 ст.
  • сіль – 3 ст. л.

Спосіб приготування закуски

Перець вимити, обсушити, очистити від плодоніжок і насіння і нарізати смужками. Використовуйте для краси різні кольори перцю.

Очищений часник рубаємо ножем. Нарізаємо дрібно кріп.

Стерилізуємо баночки і кришки.

Готуємо маринад. У каструлі змішуємо воду, соняшникову олію, цукор і сіль. Доводимо рідину до кипіння, в кінці вливаємо оцет.

Опускаємо нарізаний болгарський перець в киплячий маринад і варимо близько 5 хвилин.

Потім викладаємо кожну порцію в банки, чергуючи подрібненим часником і зеленню. Доливаємо перець в банках маринадом.

Закриваємо банки кришками і залишаємо до повного охолодження. Заготовлюйте консервацію із задоволенням і насолоджуйтеся смаковими нотками взимку!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: