Перець по-вірменськи на зиму – покроковий рецепт

Кожне літо й осінь дають нам можливість поповнити запас вітамінів. Також в цю пору є можливість зберегти фрукти і овочі на зиму, щоб і в холодну пору року наш організм не страждав від відсутності корисних речовин і мікроелементів. У цьому нам допоможуть вміння законсервувати продукти так, щоб вони змогли порадувати нас не один рік.

Перчик по-армянскі це шалено смачна заготівля, яку я в обов’язковому порядку готую щороку. Раджу і вам спробувати.

Приготування:

  • 5 кг перцю солодкого, порізати на 2-4-6 частин, в залежності від розміру. Пучок петрушки порубати.
  • 300 гр часнику порізати тонкими пластинками.
  • 500 гр моркви натерти на дрібній терці (як на корейку).

Зварити маринад з:

  • 1,5 л води
  • 120 г солі
  • 250 г цукру
  • 5 лаврових листів
  • 12 горошин запашного перцю
  • 1 стакан рослинної олії (я використовувала стакан на 250 г)
  • 1 склянка оцту 9%

У киплячий маринад опускати частинами перець, ошпарити до м’якості, складати в банку, пересипаючи морквиною, часником і петрушкою. Коли весь перець буде зварений і покладений в банки, залити маринадом до верху банок. Стерилізувати в киплячій воді 15 хв 1 літр. банку, закатати.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: