Перевіряємо вершкове масло на натуральність у теплій воді. Навіть дорогі види можуть складатися з хімії

При купівлі вершкового масла більшість орієнтуються на два показники: відсотковий вміст жиру та відсутність рослинних компонентів. Однак проста перевірка масла на натуральність у теплій воді іноді дає несподіваний результат. Як з’ясувалося, дорогі види на магазинних полицях можуть складатися з хімії.

Перевірити масло на натуральність теплою водою дуже легко. Опускаємо шматочок у миску з водою і дивимося, як змінюватиметься форма. Розтоплене натуральне масло утворює на поверхні води масляну плівку. Приблизно таку ж ви бачите при варінні жирного супу – власне жир піднімається на поверхню.

Перевіряємо вершкове масло на натуральність у теплій воді. Навіть дорогі види можуть складатися з хімії

Тепер потрібно спробувати порухати шматочки масла ножем. Ті, що не утворили на поверхні специфічного нальоту, почали тягнутися за ножем, як пластилін. Це говорить про високий вміст рослинних компонентів у складі. Несумлінний виробник міг проґавити їх у вказівці на етикетці, або дати інформацію дуже дрібним шрифтом.

Перевіряємо вершкове масло на натуральність у теплій воді. Навіть дорогі види можуть складатися з хімії

Один із перевірених видів дорогого сорту масла із заявленим відсотком жиру в 82,5% та заявленою основою зі 100% пастеризованих вершків і зовсім не розплавився у гарячій воді, залишивши за собою у мийці тягучий щільний потік. З чого роблять таке масло не хочеться й думати.

Перевіряємо вершкове масло на натуральність у теплій воді. Навіть дорогі види можуть складатися з хімії

Щоразу має сенс перевіряти маленький шматочок від купленого вершкового масла гарячою водою. Це дозволить залишити на столі лише натуральні сорти.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: