Пісний заливний пиріг з капустою – ідеальний рецепт

Метушні з пирогом зовсім небагато, а виходить дуже смачно і спокусливо апетитно, подобається всім без винятку. А склад такий простий, що завжди все є для його приготування.

Необхідні продукти:

  • Вода – 350 мл.
  • Борошно – 400 гр.
  • Соняшникова олія – 40 мл.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Дріжджі сирі – 20 гр (сухі 7 гр)

Начинка:

  • Капуста – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Розсіл огірковий або помідорний – 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Цукор – 1/2 ч.л.

Покроковий процес приготування:

Спочатку приготуємо тісто. У миску наливаємо 350 мл теплої води, додаємо 1 ст.л. цукру, кладемо сирі дріжджі 20 гр, я люблю більше випічку з сирими, але можна замінити на сухі потрібно 7 гр, але тоді сухі дріжджі потрібно додати до борошна.

Тепер додаємо борошно 400 грам, додаємо половину ч.л. солі і вливаємо 40 мл олії, перемішуємо, тісто має вийти густіше ніж на оладки. Прибираємо в тепле місце для підйому на 20-30 хвилин. Я ставлю в духовку і встановлюю температуру 50 градусів.

Поки тісто підходить, приготуємо начинку. 500 грам свіжої капусти нашаткувати соломкою. Цибулину розрізати кубиками. На сковорідку наливаємо олію 2-3 ст.л. кладемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості, кладемо капусту, смажимо до зменшення капусти в об’ємі, тепер вливаємо 200 мл розсолу від огірків або помідорів, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин.

Додаємо сіль за смаком, чорний перець, кладемо трохи цукру. Смажимо до випаровування рідини і як капуста почне золотитися знімаємо з вогню. Дамо начинці трохи охолонути.

Тісто підійшло. Беремо форму у мене форма роз’ємна діаметром 24 см.

Змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії, кладемо половину тіста, розподіляємо по формі, кладемо начинку розрівнюємо. Зверху закриваємо другою половиною тіста, залишимо пиріг постояти хвилин 10 і можна ставити в духовку.

Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 50-60 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Дістаємо пиріг зверху прикриваємо вологим рушником на 3-5 хвилин, так пиріг стане відразу м’яким. Тепер дамо повністю охолонути пирогу. Можна різати і кликати всіх до столу. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: