Чи не чули про таке? Печиво “флудинг” – це пісочне печиво з варенням і горіхами. Пропонуємо ідеальний рецепт солодкої випічки на кожен день!
Для випічки використовуємо прості інгредієнти, печиво легко готується і виходить дуже смачним! Подача його у вигляді рулетиків робить десерт ще більш цікавим. Зазвичай, хто пробує це печиво, завжди просять рецепт! Впевнені, що і вам припаде таке печиво за смаком і займе почесне місце в повсякденному меню.
Необхідні інгредієнти
- пшеничне борошно – 350 грам,
- вершкове масло (або маргарин) – 125 грам,
- сметана – 100 грам,
- цукровий пісок – 100 грам,
- куряче яйце – 1 штука,
- харчова сода – 1/2 чайна ложка (погашена),
- сіль – 1/4 чайної ложки.
Для начинки
- джем (густе варення або повидло) – 150 грам,
- горіхи – 60 грам.
Як приготувати пісочне печиво з варенням і горіхами
У миску просіваємо половину пшеничного борошна, холодне вершкове масло натираємо на грубій тертці. Перетираємо масло з борошном і відставляємо в сторону.
В іншу миску розбиваємо яйце, кладемо туди сметану, цукор, сіль, соду, перемішуємо і вливаємо суміш в першу миску.
Замішуємо тісто: додаємо борошно, що залишилося, вимішуємо. Тісто виходить м’яким і не липнуче до рук.
Приготоване тісто ділимо на 4 частини. Кожну частину розкатуємо в овал, розміром приблизно 30х15 сантиметрів, і завтовшки 3 міліметри.
Намазуємо джемом і посипаємо подрібненими горіхами. Тісто складаємо по довжині три рази, защипуємо краї і укладаємо на деко, застелене пергаментом.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин: до рум’яності рулетів. Рулетів даємо охолонути й нарізаємо на порційні шматочки. Готово!