Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

Відмінний варіант для вечері – приготувати плов з курки. Смак виходить п’янким, хто взагалі бачив несмачний плов?

Але головне – він простіше простого в готуванні, рис виходить ніжним і ароматним. На плиті тільки зажарку робити, інше духовка закінчить самостійно без зусиль господині. Так що можна буде навести красу вдома і зберегти сили для вечірньої романтики.

Як готувати плов:

Засмажкою потрібно побільше, буде потрібно по дві морквини і цибулини. Цибулю очищаю від лушпиння, ріжу великими шматочками. Моркву подрібнюю великою або корейською теркою.

У великій сковороді з розігрітою оливковою олією або соняшниковою обсмажую спершу цибулю. Як тільки вона ледь прихопиться, додаю до неї моркву і продовжую пасеровку до половини готовності. У цей момент потрібно додати ½ ложечки солі.

Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

Курячі гомілки я перекладаю в миску. В упаковці зазвичай 7-9 штук, скільки є, стільки і добре. До м’яса додаю ложечку солі без гірки. Туди ж – спеції для плову, ложки вистачить. Потрібно втерти в м’ясо спеції і сіль.

Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

Обережно, куркума в складі в’їдається в шкіру намертво, користуйтесь рукавичками. Краще пофарбувати в жовтий рукавички, ніж шкіру і нігті.

Обережно, куркума в складі в’їдається в шкіру намертво. Краще пофарбувати в жовтий рукавички, ніж шкіру і нігті.

Потім потрібно промити водою рис. У скляну форму овочі розкладаю тонким рівним шаром, зверху так само акуратно розподіляю рис.

Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

На ту сковороду, де смажили овочі, наливаю літр води, додаю ще ложечку солі, змішую.

У рис вдавлюю кілька часникових зубців, розкладаю курячі ніжки і обережно наливаю бульйон, щоб не розмити низ страви. Накриваю форму шаром фольги і відправляю на годину в розігріту на 200С духовку.

Плов в духовці? З курячими ніжками? Ніхто не скаржився, всі вимагають рецепт

Готовий плов пахне настільки дивовижно, що про вас згадають навіть сусіди. Рис залишається розсипчастим, при цьому просочується духом м’яса і спецій, неймовірно смачний. І це ми ще м’ясо не спробували!

 

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: