Є трохи фаршу, і ви думаєте, що ж з нього приготувати на вечерю сім’ї? Та й зрозуміло: адже треба зробити щось смачне і ситне …
На допомогу поспішає наш оригінальний рецепт! Плов з фрикадельками готується просто і швидко! Смачна вечеря вашій родині буде забезпечена! Ароматний соковитий рис, м’ясні фрикадельки і аромати часнику – ідеальний варіант для вечірнього прийому їжі. Спробуйте: всім обов’язково сподобається!
Склад продуктів
- рис – 300 грам,
- будь-який м’ясний фарш – 500 грам,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки,
- куркума – 1 / 3-1 / 2 чайної ложки,
- перець чорний мелений, приправа для плову – за смаком,
- сіль – 1 чайна ложка,
- олія рослинна – 6-7 столових ложок,
- вода – 750 – 800 мілілітрів,
- часник – 6 зубчиків + 3 зубчики для фаршу.
Плов з фрикадельками на вечерю: покроковий процес приготування
Подрібнюємо часник і цибулю будь-яким зручним способом, додаємо в фарш, перемішуємо. Туди ж відправляємо сіль, перець і перемішуємо знову.
Беремо фарш чайною ложкою і формуємо фрикадельки розміром з волоський горіх. Моркву натираємо на грубій тертці, цибулю ріжемо кубиками.
У казан або мультиварку наливаємо рослинну олію і обсмажуємо в ньому наші фрикадельки з обох сторін, але не всі відразу: можна в два прийоми.
Якщо після обсмажування фрикадельок олії залишилося мало, додаємо її і смажимо цибулю разом з морквою.
Додаємо куркуму, перемішуємо. Всипаємо промитий рис, перемішуємо і вливаємо воду так, щоб вода покрила рис приблизно на два пальці.
Додаємо сіль, перець, приправу для плову і додаємо фрикадельки. Закриваємо кришкою.
В мультиварці виставляємо режим плову, готуємо годину. За 10-15 хвилин до готовності додаємо в плов часник.
Якщо ви готуєте в казані, то після додавання фрикадельок, треба дати плову закипіти, зменшити вогонь до повільного і тушкувати під кришкою: так само, близько години.
Смачний, ароматний плов з фрикадельками готовий! Він точно сподобається і дітям, і дорослим: перевірено!