По кілька разів на тиждень печу цей яблучний пиріг з хрусткою скоринкою і не набридає

Яблучний пиріг з хрусткою скоринкою, рецепт

Яблучний пиріг став вже класикою. Але класику теж можна розбавити чимось цікавим, наприклад, маскарпоне. Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте смачну випічку з ніжною начинкою, який сподобається абсолютно всім без винятку.

Продукти, які знадобляться для приготування пирога з яблуками:

  • Звичайно, яблука – 2-3 штуки в залежності від розміру;
  • Маскарпоне (можна замінити на гладкий сир або рикотту) – 200 г;
  • Борошно – 180-200 г залежить від вологості сиру;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Пекарський порошок – 1 ч. Л .;
  • Цукор за бажанням – 100 г;
  • Ванілін або кориця – 1 ч. Л .;
  • Лимонний сік – половинка лимона;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Цукор – 25 г.

Корисна порада: щоб інгредієнти легше змішувалися між собою, вони повинні бути однакової температури, краще кімнатної.

Поетапне приготування яблучного пирога

Змастіть маслом дно і стінки термостійкої форми розміром 24 см, а також посипте сухарями і цукровою пудрою.

Увімкніть духовку на 180 °, щоб розігрівалася.

Тепер помийте яблучка, виріжте у них серцевину і поріжте на часточки. Яблучні шматочки збризніть соком лимона, тоді вони не потемніють.

Яйця розбийте в глибоку ємність, всипте до них цукор (100 г) і збивайте до повного розчинення цукру. Потім додайте ванілін і маскарпоне. Дуже ретельно мішаємо.

У борошно всипати пекарський порошок і дрібку солі. Поступово додайте борошно до яєчно-сирної маси. Якщо сир сухуватий, то борошна візьміть трошки менше.

Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Приготоване тісто перекладіть у форму і розрівняйте. Потім на тісто викладіть порізані яблука і змастіть їх маслом. Присипте фрукти цукром.

Поставте в духовку і випікайте при 180 °, перевіряючи готовність зубочисткою.

Приготований пиріг повинен охолодитися. Перед подачею поріжте його на порційні шматки і пригощайте їм друзів, родичів і колег на роботі. Вони обов’язково оцінять неймовірно смачну випічку.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: