Подруга з Франції поділилася рецептом смачного яблучного пирога. Смачніше шарлотки!

Я обожнюю цей рецепт за його простоту і кінцевий результат – пиріг виходить неймовірно ніжним і смачним! Французи знають толк в випічці! Це найулюбленіший десерт моєї родини!

Продукти, які потрібні:

  • 150 мл кефіру;
  • Два яйця;
  • 80 г цукру;
  • Одна чайна ложка пекарського порошку;
  • 140 г борошна;
  • Одна дрібка солі;
  • 30 г масла вершкового;
  • Один кг яблук;
  • Сік лимона, щоб скропити яблука;
  • Лимонна шкірка;
  • Ванільний цукор на ваш смак.

Покроковий процес приготування

Яйця змішайте з цукром і збивайте, поки не перетворяться в пухку масу.

Масло розтопіть будь-яким методом і нехай охолоне.

У яєчну масу всипте по своєму смаку ванілін, влийте кефір, масло. Розмішайте.

Всипте трохи лимонної кірки.

Борошно з’єднайте з пекарським порошком і просійте. Всипте в основу і вимісіть тісто за допомогою міксера.

Яблука поріжте на тоненькі часточки або натріть, використовуючи терку. Збризніть фрукти соком лимона і потроху додайте тісто, весь час перемішуючи.

Візьміть форму і вистелити її пекарним папером. Змастіть шматочком масла і злегка посипати борошном або манною крупою.

Тепер перекладіть тісто в форму і можете відправляти випікатися в духовку. Робити це потрібно в нагрітій духовці до 180 °. Час випічки – близько 60 хвилин.

Готовому пирогу дайте охолонути, приблизно півгодини, а після перекладіть на тарілку.

Можете змішати корицю з цукровою пудрою і цією сумішшю посипати випічку.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: