Я обожнюю цей рецепт за його простоту і кінцевий результат – пиріг виходить неймовірно ніжним і смачним! Французи знають толк в випічці! Це найулюбленіший десерт моєї родини!
Продукти, які потрібні:
- 150 мл кефіру;
- Два яйця;
- 80 г цукру;
- Одна чайна ложка пекарського порошку;
- 140 г борошна;
- Одна дрібка солі;
- 30 г масла вершкового;
- Один кг яблук;
- Сік лимона, щоб скропити яблука;
- Лимонна шкірка;
- Ванільний цукор на ваш смак.
Покроковий процес приготування
Яйця змішайте з цукром і збивайте, поки не перетворяться в пухку масу.
Масло розтопіть будь-яким методом і нехай охолоне.
У яєчну масу всипте по своєму смаку ванілін, влийте кефір, масло. Розмішайте.
Всипте трохи лимонної кірки.
Борошно з’єднайте з пекарським порошком і просійте. Всипте в основу і вимісіть тісто за допомогою міксера.
Яблука поріжте на тоненькі часточки або натріть, використовуючи терку. Збризніть фрукти соком лимона і потроху додайте тісто, весь час перемішуючи.
Візьміть форму і вистелити її пекарним папером. Змастіть шматочком масла і злегка посипати борошном або манною крупою.
Тепер перекладіть тісто в форму і можете відправляти випікатися в духовку. Робити це потрібно в нагрітій духовці до 180 °. Час випічки – близько 60 хвилин.
Готовому пирогу дайте охолонути, приблизно півгодини, а після перекладіть на тарілку.
Можете змішати корицю з цукровою пудрою і цією сумішшю посипати випічку.