Полуничне варення без варіння ягід! Всі вітаміни залишаються

Всім прекрасно відомо, що чим менший час термічної обробки ягід, тим більше корисного в них залишається. Пропонуємо вам такий корисний рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця, 2 кг;
  • цукор, 1 кг;
  • вода, половина склянки.

Процес приготування

Ягоди перебираємо і видаляємо плодоніжки. Промиваємо, залишаємо стікати і просушуємо на паперових рушниках.

Поки ягода просушуються варимо сироп з води і цукру. Уварюємо після закипання протягом 7 хвилин до густоти.

Ягоди перекладаємо в каструлю, заливаємо гарячим сиропом, закриваємо каструлю і залишаємо до охолодження. Краще залишити на ніч.

Зціджуємо сироп з соком, ставимо його варитися на повільному вогні. Після закипання знову проварюємо 7 хвилин і заливаємо ним полуницю. Залишаємо на ніч остигати.

Вранці повторюємо процедуру, варимо сироп і знову заливаємо ним ягоди.

Тепер зціджувати сироп, кип’ятимо його.

Ягоди розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо киплячим сиропом, закриваємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Порада: вибирайте стиглі, але щільні ягоди, щоб під дією гарячого сиропу вони не перетворилися в ягідне пюре. Якщо ви хочете густе варення, тоді варимо не 7, а 10 хвилин і додаємо трохи більше цукру

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: