Полуничне варення у мене завжди виходить дуже смачне, ароматне – просто захоплення! Вже багато років я готую його за цим рецептом, який називається «П’ятихвилинка». Ділюся своїм рецептом і з вами, забирайте!
- Складові:
полуниця - цукор
Примітка: на 1 кг полуниці знадобиться 800 гр цукру.
Полуницю перебираємо і промиваємо. Якщо є підгнилі і покусані комахами місця, то їх зрізаємо, або взагалі викидаємо такі ягоди. Промиту полуницю викладаємо рівномірним шаром на рушник, щоб трохи обсушити її.
Потім беремо таз або велику каструлю і викладаємо ягоди, пересипаючи їх цукром – шар полуниці, шар цукру. Перемішувати не потрібно, прикриваємо таз / каструлю марлею або рушником і прибираємо в холодильник на 5-8 годин, можна на ніч.
Тепер ставимо ягоди на плиту на повільний вогонь. До цього моменту цукор розчинився, і почав виділятися сік. Варимо після закипання на повільному вогні 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Потім варення необхідно повністю охолодити.
Як тільки воно охолоне, потрібно знову повторити процес: варити після закипання 5 хвилин, потім охолодити. І потім зробити все те ж саме і в третій раз. Після цього розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закатуємо.
Варення вариться три рази по 5 хвилин, тому і називається «П’ятихвилинка». Дуже ароматне і смачне!