Полуничне варення «П’ятихвилинка». Мій улюблений рецепт

Полуничне варення «П'ятихвилинка», рецепт приготування

Полуничне варення у мене завжди виходить дуже смачне, ароматне – просто захоплення! Вже багато років я готую його за цим рецептом, який називається «П’ятихвилинка». Ділюся своїм рецептом і з вами, забирайте!

  • Складові:
    полуниця
  • цукор

Примітка: на 1 кг полуниці знадобиться 800 гр цукру.

Полуницю перебираємо і промиваємо. Якщо є підгнилі і покусані комахами місця, то їх зрізаємо, або взагалі викидаємо такі ягоди. Промиту полуницю викладаємо рівномірним шаром на рушник, щоб трохи обсушити її.

Потім беремо таз або велику каструлю і викладаємо ягоди, пересипаючи їх цукром – шар полуниці, шар цукру. Перемішувати не потрібно, прикриваємо таз / каструлю марлею або рушником і прибираємо в холодильник на 5-8 годин, можна на ніч.

Тепер ставимо ягоди на плиту на повільний вогонь. До цього моменту цукор розчинився, і почав виділятися сік. Варимо після закипання на повільному вогні 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Потім варення необхідно повністю охолодити.

Як тільки воно охолоне, потрібно знову повторити процес: варити після закипання 5 хвилин, потім охолодити. І потім зробити все те ж саме і в третій раз. Після цього розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закатуємо.

Варення вариться три рази по 5 хвилин, тому і називається «П’ятихвилинка». Дуже ароматне і смачне!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: