Полуничний торт-суфле без випічки: впорається навіть дитина

Смачний полуничний торт-суфле без випічки настільки простий у приготуванні, що з ним під силу впоратися навіть дитині.

Використовувати можна як свіжу полуницю, так і заморожені ягоди. Літній сезон багатий на різноманітні дари природи, тому насолоджуватися десертом можна кожен день. Виходить неймовірно ніжним, ароматним і дуже апетитним. Гарний торт, в розрізі схожий на рожеве небо з білими хмарами, подобається дітям та дорослим ласунам.

Склад продуктів

  • один кілограм сметани будь-якої жирності;
  • 300 грам полуниці;
  • дві столові ложки цукрового піску;
  • 400 грам (одна банка) згущеного молока;
  • 40 грам харчового желатину;
  • 100 мілілітрів холодного молока.

Полуничний торт-суфле без випічки: покроковий рецепт приготування

Полуницю швидко промиваємо в холодній воді (щоб не ввібрала зайву рідину), видаляємо хвостики і розрізаємо на кілька частин (в довільному порядку).

Перекладаємо ягоди в сотейник, всипаємо цукровий пісок, розмішуємо і залишаємо хвилин на 15.

Після цього відправляємо сотейник на плиту, включаємо найменший вогонь. Доводимо суміш до кипіння, варимо дві хвилини і вогонь вимикаємо.

Поки займемося желатином: в стакан з холодним молоком висипаємо сухий желатин, розмішуємо і залишаємо для набухання.

Коли полуниця охолоне до теплого стану, перебиваємо її в пюре занурювальним блендером.

Потім проціджуємо через дрібне сито, щоб видалити насіння.

Желатин необхідно прогріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані до повного розчинення крупинок і охолодити. Суміш повинна бути трохи тепліше, ніж кімнатна температура.

Сметану збиваємо міксером до м’яких вершин. Потім вливаємо невеликими партіями згущене молоко, не зупиняючи збивання.

Вливаємо охолоджений розтоплений желатин, перемішуємо все міксером.

Приблизно половину збитої сметани виливаємо в миску з полуницею, розмішуємо лопаткою.

Будь-яку форму застеляємо плівкою (так буде легше діставати десерт), а далі поступаємо таким чином. У центр форми виливаємо столову ложку рожевого кольору, на неї (в серединку) суміш білого кольору. Продовжуємо процес до тих пір, поки всі інгредієнти не закінчаться.

Відправляємо форму з тортом в холодильник: мінімум на три години, але краще зробити з вечора і залишити на ніч.

Перевертаємо на блюдо, знімаємо плівку, прикрашаємо цілими ягодами полуниці: або на свій розсуд.

Смачний полуничний торт-суфле без випічки доповніть чашкою вітамінного чаю або ароматної кави, запросіть до столу рідних – і насолоджуйтеся неземним смаком полуничних хмар.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: