«Помідорова кобра» смачніше будь-якого соусу

Хочу запропонувати вам рецепт яскравої, ароматної добавки «Помідорова кобра» практично до всіх гарнірів, м’ясних страв і бутербродів. Робиться вона просто, а виходить дуже смачно. Давайте приступимо!

Необхідні продукти:

  • Помідори – 5 кг
  • Болгарський перець – 2.5 кг
  • Перець чилі – 3-4 штуки
  • Кріп і кінзи – по 2 пучка
  • Петрушки – 3 пучка
  • Морква -3 штуки
  • Соняшникова олія – 1 стакан
  • Сіль – 2.5 ст. л.
  • Часник – 20 зубчиків

Покроковий процес приготування

Помідори миємо, ріжемо навпіл, пропускаємо через м’ясорубку. Помідорне пюре переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, варимо після закіпання 1 годину помішуючи.

У болгарського перцю видаляємо насіння і плодоніжки, у перців чилі прибираємо тільки плодоніжки. Обидва види перців пропускаємо через м’ясорубку.

Моркву натираємо на тертці з дрібними отворами. Перечно – морквяну масу відправляємо в каструлю до помідорів, варимо ще 25 хвилин.

Часник очищаємо, натираємо на дрібній тертці, зелень подрібнюємо. Відправляємо все в каструлю, продовжуємо варити 8-10 хвилин.

За 2 хвилини до закінчення приготування вливаємо олію і додаємо сіль. Розливаємо соус по гарячих стерилізованим банкам. Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігати можна в темному прохолодному місці.

Приємного вам апетиту і відмінних заготовок!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: