«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

Смак у таких помідорів відрізняється від звичайного більш яскравим ароматом і насиченістю, пікантною гостротою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 8 кг;
  • вода, 5 л;
  • сіль, 350 г;
  • цукор, 5 ст.л;
  • перець гострий, 2 шт;
  • часник, 10 зубчиків;
  • хрін корінь, 1 шт;
  • перець солодкий, 1 шт;
  • листя смородини, вишні, малини, хрону.

Процес приготування

Для зручності маринування, беремо 10 л ємність.

Помідори вибирайте щільних сортів, які не переспілі, не м’які, без пошкоджень.

Добре миємо помідори і залишаємо стікати.

«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

Для маринаду в холодну воду висипаємо сіль і залишаємо розчинятися.

«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

У ємність на дно укладаємо все листя, шматочки кореня хрону, зубчики часнику.

«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

Викладаємо половину помідорів, кладемо шматочки гострого перцю і солодкого перцю, зелень і часник і докладаємо до верху помідори.

«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

Накриваємо помідори зеленню і обов’язково листям хрону – вони перешкоджають появі цвілі.

«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича

У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо в помідори.

Кришку прикриваємо, але не закриваємо щільно.

Порада: якщо ставите в тепле місце, помідори будуть готові через 4 дня. Якщо хочете, щоб помідори простояли у вас всю зиму – ставимо в прохолодне і темне місце. Готові вони будуть через місяць і стояти вони будуть дуже довго.

Я завжди роблю пару порцій – одну ми з’їдаємо відразу, а другу – залишаємо на зиму.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Коментарі: 1
  1. Ярослав

    А коли ми закриваємо щільно кришку? Чи так і повинно бути з відкритою кришкою?

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: