Помідори на зиму зі сливами без спецій. Ділюся рецептом

Смаки у всіх різні. Хтось любить кислий маринад, хтось солоний, а нам подобається маринад сливовий. Так помідори зі сливами готували в родині моєї бабусі.

Для мене такі помідори – смак дитинства, тому я теж консервую помідори зі сливами. Рецепт бабусин не зберігся, але я знайшла схожий за смаком і більше чверті століття ним і користуюся.

Необхідні продукти:

  • Помідори і сливи – в рівній кількості по вазі

Маринад на 1 літр

  • Вода – 1 літр
  • Цукровий пісок – 100 гр. (4 ст. л.)
  • Сіль – 15 гр. (1,5 ч. Л.)
  • Яблучний або виноградний оцет – 50 мл (3 ст. л. + 1 ч. л.)

Покроковий процес приготування:

Помідори і сливи мию і наколюю виделкою з боку плодоніжки. Укладаю помідори зі сливами в банки, рівномірно розподіливши їх по всьому об’єму банки.

Помідори на зиму зі сливами без спецій. Ділюся рецептом

У воді розчиняю цукор, сіль і оцет, кип’ячу розчин і заливаю ним помідори зі сливами. Прикриваю банку кришкою і залишаю на 10 хвилин. Розсіл зливаю, кип’ячу і знову вливаю в банку. Після 3-ої заливки банку закатую.

Банки прибираю під теплу “шубу” для повільного охолодження.

Якщо Вам не подобається метод триразової заливки, можна залити вміст банок киплячим розсолом і простерилізувати банки. Результат буде однаковим.

Ця заготовка без спецій. Нічого з прийнятих перців, часнику і трав не додається. Вони тут зайві. Смак сливових помідорів і помідорових слив просто чудовий!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: