Помідори з гірчицею! Не знала, що вони стоять довше звичайних

Дуже смачний і ароматний рецепт помідорів з кислим яблуком і гірчицею. Останній продукт робить помідори щільними, відмінно їх консервує і тому заготівля може зберігатися не один рік в підвалі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • цибуля, 1 шт;
  • кисле яблуко, 1 шт;
  • хрін корінь, 50 г;
  • кріп парасольки, 2 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • гірчиця порошок, 1 ст.л;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • листя вишні і смородини за смаком.

Процес приготування

Стерилізуємо банки і кришки будь-яким, зручним для вас методом.

Помідори миємо. Часник ріжемо часточками, цибулю півкільцями.

Дрібно ріжемо або тремо на грубій терці корінь хрону. Яблука ріжемо на кубики.

У банки розкладаємо спеції, укладаємо щільно помідори.

Воду змішуємо з сіллю і цукром, кладемо кріп парасольки, листя смородини і вишні, доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини і знімаємо з плити маринад і заливаємо в банки, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо розсіл назад в каструлю, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин.

У кожну банку кладемо гірчицю і вливаємо маринад. Закручуємо банки і залишаємо охолоджуватись.

Цей рецепт мені подобатися тому, що заготовка відбувається без оцту, смак помідорів буде не гострим, а пікантним.

 

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: