Цей рецепт дуже простий. Для приготування таких пиріжків вам знадобиться картопля, борошно, а також трохи вільного часу. Пиріжки при цьому виходять завжди дуже хрумкі, ароматні, смачні. Тому, безумовно спробуйте цей рецепт. Вам сподобається!
Необхідні продукти:
- тепле молоко – 200 мл
- сметана – 2 ст. л.
- розтоплене вершкове масло – 2 ст. л.
- яєчний білок – 1 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- борошно – 380-400 гр.
Начинка
- картопля – 4 шт.
- вершкове мало – 1 ч. л.
- смажена цибуля – 1 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець
Покроковий процес приготування:
Беремо 200 мл молока, додаємо в нього дві столові ложки сметани, а також дві столові ложки розтопленого вершкового масла, один яєчний білок, одну чайну ложку цукру та одну чайну ложку солі. Все ретельно перемішуємо за допомогою дерев’яної лопаточки.
Тепер додаємо 380 г борошна. Тісто має вийти досить густе. Добре вимішуємо його руками. Залишаємо на 10 хвилин.
Тим часом варимо чотири картоплини, добре їх розминаємо у пюре. Додаємо одну чайну ложку вершкового масла, а також пересмажену цибулю. Солимо на смак, можна додати трохи чорного меленого перцю, все ретельно перемішуємо. Повертаємось до тіста.
Розділяємо його на 2 рівні частини, кожну частину добре розкачуємо за допомогою качалки. Викладаємо картоплю гірками на половину розкачаного тіста, так як на пельмені.
Тепер накриваємо другою половиною і за допомогою форми вирізаємо пиріжки. Залишки тіста не викидаємо, а також розкачуємо.
Тепер можна смажити пиріжки у великій кількості олії з 2 сторін до рум’яної скоринки.
Виймаємо пиріжки за допомогою шумівки. Вони виходять дуже зажаристими та смачними. Це справжнісінька смакота на столі. Крім того, такі пиріжки зберігаються досить довго. Вони не черствіють і не завітрюються.