Повітряні як пух! Пампушки з часником

Пампушки з часником приготовані за нашим рецептом відмінно підходять не тільки до борщу, але і до інших страв.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • яйця – 2 шт;
  • дріжджі свіжі – 50 г;
  • часник – 2 головки;
  • молоко – 125 мл;
  • цукор – 2 ч.л;
  • вода – 125 мл;
  • сіль – 1.5 ч.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • кріп – пучок;
  • сіль для часнику – 1 ч.л.

Дріжджі змішуємо з теплим молоком і теплою водою (по половині обсягу), цукром і все перемішуємо.

Доливаємо залишок молока і води, кладемо яйця, сіль, перемішуємо. Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто. Коли стане важко мішати ложкою, вимішуємо на столі руками хвилин 10. Тісто виходить м’яке і еластичне. Якщо борошна мало, можна трохи домісити. Ємність змащуємо рослинною олією і кладемо тісто, закриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці 1 годину.

Працювати з тістом потрібно, змастивши руки олією. Обминаємо його і ділимо на кусочки. Приблизно виходить 18 штук пампушок. Скатайте кусочки в кульки.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією і викладаємо пампушки. Накриваємо плівкою і ставимо у відкриту духовку, включену на 100 градусів. Коли пампушки підійдуть, прибираємо плівку і ставимо на випікання при 180 градусів. Випікатися вони будуть хвилин 30.

Щоб пампушки були м’якими, під форму для випічки поставте деко з водою.

Часник давимо, кріп нарізаємо і все змішуємо з сіллю і рослинною олією. Готові булочки покриваємо часниковою масою, накрийте плівкою і залиште до охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: