Цей десерт мені дуже нагадує за смаком шоколадне морозиво або шоколадне суфле “Пташине молоко”. Але за ціною він в рази дешевший. А ще мене тішить те, що я точно знаю, що в нього поклала, і що в ньому немає ніяких шкідливих добавок, які зараз із задоволенням додають виробники і в морозиво, і в цукерки. Ну і останнє, що хочеться сказати – цей рецепт дуже зацікавить тих, хто дотримується правильного харчування, адже це і смачно, і корисно.
Інгредієнти
- Ряжанка – 300 г
- Цукор – 2 ч ложки
- Какао – 2 ч ложки
- Желатин – 10 г
- Вода холодна кип’ячена – 50 г
Відразу замочимо швидкорозчинний желатин в холодній кип’яченій воді.
У чашу з ряжанкою додаємо цукор і какао.
Протягом декількох хвилин пробиваємо занурювальним блендером ряжанку з какао і цукром. Необхідно, щоб утворилося якомога більше бульбашок.
Нагріваємо до розчинення желатин в мікрохвильовій печі і виливаємо його в десерт. Перемішуємо.
Готовий десерт розливаємо по креманкам, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник до застигання.
І ось такий смачний, корисний, правильний десерт у нас вийшов. Я його готую своїм дітям замість морозива. А какао іноді заміняю бананом, виходить теж дуже смачно.