Прекрасний легкий торт «Полунична мімоза». Мій улюблений швидкий торт

Торт «Полунична мімоза», рецепт приготування

Пишний і повітряний бісквітний торт з ароматним і ніжним вершково-полуничним кремом по праву займе гідне місце у вашому сімейному меню.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • ванілін, сіль.

Для приготування начинки необхідно:

  • вершки жирні – 500 мл;
  • пудра цукрова – 3 ст.л;
  • полуниця – 250 г;
  • полуничний йогурт – 150 мл;
  • будь-яке просочення для коржів на ваш смак.

Процес приготування торта «Полунична мімоза»

Збиваємо яйця з дрібкою солі, коли маса стане пишною, починаємо додаємо цукор і збиваємо до густої і стійкою маси.

Борошно просіваємо і з’єднуємо з розпушувачем, частинами додаємо в масу і акуратно перемішуємо тісто лопаткою до повної однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Розігрів духовки – 170 градусів, час випікання 35 – 40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою. Охолоджуємо.

Для крему збиваємо охолоджені вершки, потім додаємо пудру і збиваємо до пишності.

Вмішуємо полуничний йогурт.

Полуницю ріжемо шматочками і змішуємо з кремом.

Бісквіт розрізаємо на 2 коржі, середину злегка вибираємо і перетворюємо в крихту.

Коржі просочуємо просоченням за смаком і змащуємо кремом, формуємо торт.

Обмащуємо торт зверху і з боків кремом, обсипаємо крихтою і прикрашаємо свіжими ягодами полуниці.

Ставимо в холодильник на кілька годин.

Порада: бісквіт краще залишити на ніч відлежатися в холодильнику і тільки потім робити торт.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: