Пряні огірки на зиму. Вони хрусткі і дуже смачні

Такі огірочки на зиму мають кисло-солодкий смак як в сендвічах, та їх легко приготувати за цим рецептом.

Складові:

(Стакан 200 мл)

  • Огірки – 1 кг.
  • Сіль – 3 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 1 стакан.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт. великі.
  • Цукор – 1,5 склянки.
  • Гірчичні дрібочучи – 2 ст. ложки.
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч. ложки.
  • Куркума – 0,5 ч. ложки.

Пряні огірки, покроковий процес приготування

1. Огірки нарізати кружальцями по 0,5 см. Посолити трьома ст. ложками солі, ретельно перемішати і залишити солитися на 3 години.

2. Через зазначений час ретельно кілька разів промити огірки від солі і дати стекти.

3. У каструлю висипати цукор (1,5 склянки), куркуму (0,5 ч. ложки), насіння гірчиці (2 ст. ложки), чорний перець горошком (0,5 ч. ложки), влити оцет 9% (1 склянка). Поставити каструлю на вогонь і варити до повного розчинення цукру, періодично необхідно помішувати.

4. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Огірки і цибулю відправити в маринад. Необхідно постійно помішувати і чекати зміни кольору у огірків зі світло зеленого до більш жовтуватого. Весь процес варіння займе приблизно 7-10 хвилин. Як тільки огірки поміняють колір, їх необхідно розкласти по банках разом з маринадом. Потім закрутити кришками.

Зберігаються такі огірки при кімнатній температурі. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: