Проста і доступна вечеря: ніжна капустяна запіканка

Для будь-якої господині приготування вечері (особливо гарніру) часто стає справжньою проблемою. Що ми зазвичай готуємо в таких випадках? Картоплю, гречану кашу, рис або горох.

Якщо в сім’ї люблять капусту, то на столі з’являються тушковані овочі. По суті, це основний список повсякденного меню. Я ж вам пропоную рецепт, який прийде на допомогу, коли часу мало, а нагодувати сім’ю чимось смачненьким хочеться. Ніжна капустяна запіканка – це сама проста і доступна вечеря: з бюджетних продуктів. Капуста, приготовлена в духовці, виходить м’якою, ніжною і ароматною. Подати запіканку на стіл можна зі сметаною, як самостійну страву, або доповнити м’ясом, рибою.

Склад продуктів

  • 600 грам білокачанної капусти;
  • одна середня морква;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 200 мілілітрів кефіру (будь-якої жирності);
  • половина чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • дві столові ложки рафінованої олії;
  • 30 грам вершкового масла.

Ніжна капустяна запіканка: покроковий процес приготування

Одну невелику цибулину очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками.

Очищену і промиту моркву (середнього розміру) натираємо на грубій тертці.

З молодої білокачанної капусти знімаємо верхні листки, вирізаємо качан і шаткуємо її тонкою соломкою.

На добре розігріту суху сковороду наливаємо трохи рафінованої олії.

В олію викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо її до напівпрозорості, потім додаємо терту моркву. Перемішуємо і готуємо ще дві хвилини.

Відправляємо в сковороду з овочами капусту, розмішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо на середньому вогні п’ять хвилин.

Порада. Якщо у вас капуста ще минулого врожаю та суха, можна влити трохи кип’яченої води.

Після цього овочі солимо і перчимо до смаку, розмішуємо та прибираємо сковороду з вогню.

Робимо заливку: в посуд вбиваємо свіжі курячі яйця, вливаємо кефір будь-якої жирності, солимо до смаку. Віночком або вилкою збиваємо все до однорідності.

Обсмажені овочі перекладаємо в жароміцну форму (я для запіканок використовую форму зі скла або кераміки), розрівнюємо.

Заливаємо капусту заливкою з яєць і кефіру, за бажанням можна додати шматочок вершкового масла.

Ставимо форму з запіканкою в розігріту до 200 градусів духовку, на 30-35 хвилин, поки не утвориться красива рум’яна кірочка.

Ніжна капустяна запіканка стане відмінним гарніром до будь-якого м’яса або риби. Перед подачею на стіл її можна буде посипати свіжою рубаною зеленню і полити домашньою сметаною.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: