Проста і смачна пісна солянка з креветками

Не всі знають, що креветки можна використовувати не тільки, як закуску або готувати з них вишукані салати до свята. З креветок можна приготувати дуже багато цікавих страв. Наприклад, солянку з креветками. Ця страва порадує вас приємним, незвичайним смаком. Солянка виходить легкою, дієтичною, але в той же час ситною. До того ж, цz перша страва підійде людям, які дотримуються посту. Готується швидко і просто. Неодмінно спробуйте і, можливо, цей суп стане для вас одним з найулюбленіших.

Необхідні продукти:

  • Креветки заморожені – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солоний огірок – 2 шт.
  • Томатний сік – 400 мл
  • Вода – 600 мл
  • Соняшникова олія – для обсмажування
  • Часник – 2 зубч.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготуйте інгредієнти. Креветки розморозте і почистіть від панцира. Моркву, цибуля і часник очистіть. Моркву натріть на великій тертці. Цибулю і солоний огірок наріжте дрібними кубиками. Посічіть дрібно зелень і часник.

2. Обсмажте. У каструлю з товстим дном влийте олію. Добре прогрійте і викладіть цибулю. Смажте на середньому вогні 3 хвилини. Слідом додайте моркву і солоні огірки. Обсмажте ще близько 5-7 хвилин.

Проста і смачна пісна солянка з креветками

3. Влийте томатний сік. Тушкуйте близько 10 хвилин.

4. Влийте воду. Відразу додайте креветки, часник і лимонний сік. Посоліть і поперчіть за бажанням. На цьому етапі можна додати за бажанням оливки. Дайте солянці закипіти. Як тільки солянка закипіла, вимкніть плиту і приберіть каструлю з конфорки.

Проста і смачна пісна солянка з креветками

5. Подавайте зі свіжою зеленню.

Можна використовувати кріп, петрушку або кинзу. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: